Venskabskontakt/Kontaktfamilie

En dansk familie/person hjælper en flygtningefamilie/person med at føle sig velkommen og falde til i det danske samfund.

Venskabskontakt Karen og Henrik JensenDet gensidige venskab er det vigtigste. Samværet kan indeholde sprogtræning, samtale om danske normer og værdier, assistance til alt lige fra at lære om nem-id til at gå på indkøb. Man kan invitere hinanden hjem til et måltid mad, eller tage på udflugt sammen. Kun kreativiteten sætter grænser for, hvad man kan gøre sammen.

Relationen i en venskabskontakt er båret af ligeværdighed og respekt, som i alle andre venskaber.  Du stiller ikke menneskelige eller økonomiske ressourcer til rådighed ud over, hvad du almindeligvis vil yde i et gensidigt venskab.

Hvis du ønsker at være venskabskontakt i FIN, vil du efter din henvendelse til os blive kontaktet af en af FIN’s koordinatorer, som vil mødes med dig og høre om dine forventninger.

Danske venskabskontakter bliver inviteret til arrangementer, hvor man kan dele erfaringer og få ny inspiration til opgaven. FIN’s koordinatorer står løbende til rådighed for at drøfte relationen.

Venskabskontaktfamiliefolder.

Koordinatorer

  • Folkekirken: Helene Nørgaard – tlf. 23741656, E-mail.
  • Luthersk Mission: Else Wiwe – tlf. 25786267. E-mail
  • Frikirkerne: Eva Haahr Bech – tlf. 60931205, E-mail

Fælleskirkeligt Integrations Netværk i Haderslev

Videre til værktøjslinje